Category: JO ZHURMES

Ndotja nga zhurmat rrit rrezikun nga infarkti në zemër

Një studim i fundit evidenton se ekspozimi i zgjatur ndaj ndotjes së ajrit dhe trafikut mund të rrisë rrezikun e

Si e ndryshojnë zhurmat jetën tonë?

Paqja dhe qetësia në Tiranë janë kthyer në një luks ndërkohë që zhurma dhe stresi janë ushqimi I përditshëm në

Zhurmat vrasës të ngadaltë, në mënyrë të padukshme, çdo ditë nga pak

Në qytetin tone përballemi me sirena, bori, britma, uturima kamionash, bilbila te qe fershellejne, zhurma nga me te ndryshmet ne

Zhurmat në shkollat e Tiranës jashtë normave

Nxënësit në klasat nga rruga të ekspozuar ndaj zhurmave mbi 80-90 Decibel kanë 30 % më pak aftësi përqendrimi në

Skuadra Ecovolis merr pjesë aktivisht në dëgjesën e I-rë publike mbi Planin Lokal të Veprimit për Zhurmat (2021-2026)

Në datën 1/11/2021, në mjediset e qendrës TEN, Bashkia e Tiranës realizoi dëgjesën e parë publike me shoqërinë civile, mbi

Lajmi i Ditës: Thyerja e Heshtjes për zhurmat nga Bashkia Tiranë

Nivelet e zhurmës në Tiranë janë rritur nga zhvillimi i shpejtë urban, nga trafiku, kantieret e ndërtimit dhe ndërgjegja e

Si po i lufton Dehli zhurmat ?

Në një Tweet që është bërë virale, Policia e Dehlit njoftoi se ka vendosur matës të zhurmës në çdo semafor