Category: JO ZHURMES

Cilat janë planet e qyteteve europiane kundër ndotjes akustike?

Ndotja akustike dhe cilësia e ajrit janë shqetësimet kryesore për qytetet evropiane. Po Plani i Veprimit për Tiranën si qendron krahasuar me qytetet e tjera europiane?

Tirana, pa zona të qeta

Mungon informimi publik mbi ndotjen akustike dhe politikat për krijimin e “Zonave të Qeta” në Tiranë

Takim me ekspertë për të frenuar zhurmat në Tiranë

Gjatë këtij takimi u vu theksi tek rëndësia e ndërgjegjësimit publik, për të arritur një masë kritike që do të ushtroj presion tek vendimmarrja lokale dhe qendrore

Ekspertët: Zhurma, armiku i padukshëm i shëndetit publik

15 vite mosveprim Gjatë pandemisë veshët na ranë në qetësi. Për pak kohë arritëm të dëgjonim cicërimat e zogjve. Stresi

Kumbaro dhe Veliaj, plan aksioni për reduktimin e zhurmave në qytet

Tërësisht në mbështetje të planit të Bashkisë së Tiranës për të reduktuar zhurmat në kryeqytet për krijimin e hartës së

Ndotja nga zhurmat në shkolla

Ne qytetet tona ka shume shkolla qe ndodhen shume prane rrugeve te trafikut te makinave po per to nuk eshte

Urren zhurmën ? Sipas Schopenhauer mund të jesh një gjeni

Shumë gjeni krijues, si Kanti, Prusti dhe Darvini, e urrenin zhurmën. Në shekullin e 19-të, filozofi Arthur Schopenhauer e lidhi

Paqja me zhurmat. Çfarë është në dorën tonë ?

Një marrëveshje mes qytetarësh (dhe institucionesh) mund të sjelli paqen për zhurmat, shumë më shpejtë se ligji, shteti dhe bashkia.

Çfarë the?! Si na dëmton ndotja akustike

Këto 10 zakone mund të mbrojnë dëgjimin tuaj. Trupi im po dridhej. Veshët më tingëllonin. Truri më ishte mpirë. Zemra

Çfarë është Ndotja nga Zhurmat?

Është një problem mjedisor i nënvlerësuar për shkak të faktit se ne nuk mund ta shohim, nuhasim apo shijojmë. Tingull