Ekspertët: Zhurma, armiku i padukshëm i shëndetit publik

15 vite mosveprim Gjatë pandemisë veshët na ranë në qetësi. Për pak kohë arritëm të dëgjonim cicërimat e zogjve. Stresi

Kumbaro dhe Veliaj, plan aksioni për reduktimin e zhurmave në qytet

Tërësisht në mbështetje të planit të Bashkisë së Tiranës për të reduktuar zhurmat në kryeqytet për krijimin e hartës së

Ndotja nga zhurmat në shkolla

Ne qytetet tona ka shume shkolla qe ndodhen shume prane rrugeve te trafikut te makinave po per to nuk eshte

Urren zhurmën ? Sipas Schopenhauer mund të jesh një gjeni

Shumë gjeni krijues, si Kanti, Prusti dhe Darvini, e urrenin zhurmën. Në shekullin e 19-të, filozofi Arthur Schopenhauer e lidhi

Paqja me zhurmat. Çfarë është në dorën tonë ?

Një marrëveshje mes qytetarësh (dhe institucionesh) mund të sjelli paqen për zhurmat, shumë më shpejtë se ligji, shteti dhe bashkia.

Çfarë the?! Si na dëmton ndotja akustike

Këto 10 zakone mund të mbrojnë dëgjimin tuaj. Trupi im po dridhej. Veshët më tingëllonin. Truri më ishte mpirë. Zemra

Çfarë është Ndotja nga Zhurmat?

Është një problem mjedisor i nënvlerësuar për shkak të faktit se ne nuk mund ta shohim, nuhasim apo shijojmë. Tingull

Ndotja nga zhurmat rrit rrezikun nga infarkti në zemër

Një studim i fundit evidenton se ekspozimi i zgjatur ndaj ndotjes së ajrit dhe trafikut mund të rrisë rrezikun e

Si e ndryshojnë zhurmat jetën tonë?

Paqja dhe qetësia në Tiranë janë kthyer në një luks ndërkohë që zhurma dhe stresi janë ushqimi I përditshëm në

Zhurmat vrasës të ngadaltë, në mënyrë të padukshme, çdo ditë nga pak

Në qytetin tone përballemi me sirena, bori, britma, uturima kamionash, bilbila te qe fershellejne, zhurma nga me te ndryshmet ne